2018

2019

2020

Professionele loopbaan

2018

Afgestudeerd aan KU Leuven
Nick is in 2018, na het afronden van zijn studies (KU Leuven) begonnen in onze praktijk. Tijdens zijn opleiding volgde hij onder andere stage op traumatologie (Gasthuisberg) en aan de topsportschool van Antwerpen (Leonardo Lyceum). Dit zorgt ervoor dat hij een ruime inzage kende in zowel orthopedie als in sportrevalidatie én preventie. Desondanks merkte hij snel dat kinesitherapie te gelimiteerd was om een patiënt in zijn geheel te kunnen behandelen. Dit zeker bij complexe letsels aan de wervelkolom, of klachten die maar niet opgelost geraken. Daarom besliste hij om, nog voor hij was afgestudeerd, zich in te schrijven in de opleiding Osteopathie. Deze is hij dan ook begonnen in 2018 en zal hij afronden in 2023.

2019

Opleiding Osteopathie
Dit volgt hij op het FICO in Antwerpen, op verschillende vrijdagen en zaterdagen, gedurende 5 jaar. Dit is dezelfde school als waar Marc de opleiding heeft gevolgd. Dit zorgt ervoor dat beide op dezelfde golflengte zitten en de parallelle samenwerking versterkt, ten voordele van de patiënt. De opleiding nadert zijn laatste twee jaren en heeft al enorme impact. Alle manipulaties zijn al gekend en ook al een flink deel van de organen zijn de revue gepasseerd. Dit maakt dat Nick al veel kan bieden als osteopaat IO.

2020

Dry Needling
Eind 2020 heeft Nick deze opleiding afgerond. Deze stelt hem in staat om quasi alle spieren met deze techniek te behandelen, ook diegene die vaak moeilijk te benaderen zijn.