Nick Van Den Wyngaert

image
  • +32 456 09 01 77
  • nick@marcvos.be

Nick Van Den Wyngaert

Kinesitherapie

Professionele loopbaan

2018

Afgestudeerd aan KU Leuven

Nick is in 2018, na het afronden van zijn studies (KU Leuven) begonnen in onze praktijk. Tijdens zijn opleiding volgde hij onder andere stage op traumatologie (Gasthuisberg) en aan de topsportschool van Antwerpen (Leonardo Lyceum). Dit zorgt ervoor dat hij een ruime inzage kende in zowel orthopedie als in sportrevalidatie én preventie. Desondanks merkte hij snel dat kinesitherapie te gelimiteerd was om een patiënt in zijn geheel te kunnen behandelen. Dit zeker bij complexe letsels aan de wervelkolom, of klachten die maar niet opgelost geraken. Daarom besliste hij om, nog voor hij was afgestudeerd, zich in te schrijven in de opleiding Osteopathie. Deze is hij dan ook begonnen in 2018 en zal hij afronden in 2023.
2019

Opleiding Osteopathie

Dit volgt hij op het FICO in Antwerpen, op verschillende vrijdagen en zaterdagen, gedurende 5 jaar. Dit is dezelfde school als waar Marc de opleiding heeft gevolgd. Dit zorgt ervoor dat beide op dezelfde golflengte zitten en de parallelle samenwerking versterkt, ten voordele van de patiënt. De opleiding is nog maar recent begonnen, doch heeft dit al een enorme invloed gehad op zijn manier van aanpak. Een probleem bevindt zich nauwelijks lokaal, maar is vaak een klein deel van een groter netwerk.

Dry Needling

Eind 2019 is Nick deze opleiding begonnen. Het betreft 6 modules, over het verloop van een jaar. Per module wordt er een pakket aan spieren gezien, en mogen ook onmiddellijk gebruikt worden in de praktijk. Dit wil zeggen dat hij vandaag al sommige patiënten kan helpen met deze tool.

Ons team

Nick Van den Wyngaert

Kinesitherapeut
Praktijk Kemeldijk

Yves Donckers

Kinesitherapie
Praktijk Kemeldijk

Marc Vos

Osteopathie
Praktijk Kemeldijk