1996

1997

2001

2011
2012

Yves

Professionele loopbaan

1996

Gestart als zelfstandig kinesitherapeut
Yves Donckers werkt sinds 1996 als kinesitherapeut en combineert zijn zelfstandige praktijk met zijn taak als hoofd paramedische dienst in een woonzorgcentrum.
Opleiding orthopedische geneeskunde
Na de 2-jarige opleiding orthopedische geneeskunde ( Cyriax) heeft hij manipulatieve mobilisatietechnieken gestudeerd in de Belgian school of osteopathy.

1997

Topsport
Yves heeft van 1997 tot en met 2008 heel wat ervaring kunnen op doen in het werken met topsporters door op regelmatige basis als kinesitherapeut mee de begeleiding te verzorgen op tal van internationale tornooien en stages binnen en buiten Europa en verschillende kampioenschappen.
 

2001

Opleiding Relaxatietherapeut
Vermits we in onze Westerse prestatiemaatschappij meer en meer te maken krijgen met psychosomatische aandoeningen, hyperventilatie, stress, burnout,… heeft Yves in 2001 de 3-jarige opleiding tot relaxatietherapeut gestudeerd.
 

2011

Certificaat medical taping behaald

2012

Manuele lymfedrainage ad modum Vodder. 
Manuele lymfdrainage is niet enkel interessant in combinatie met compressietherapie bij oedeemtherapie maar kan ook aanvullend zijn bij ontspanningstherapie.
Vrije tijd
In de weinige vrije tijd die hem rest, tracht Yves de conditie op peil te houden door te fietsen bij een wielertoeristenclub in Geel, te mountainbiken en te gaan skiën met zijn gezin in de winterperiode.