Joke Nevelsteen

Diëtiste

In 2006 behaalde Joke haar master in de biomedische wetenschappen. Daarna ging ze 5 jaar aan de slag aan de K.U.Leuven als onderzoeker. In 2011 begon ze dichter bij huis, in het labo pathologie van Ziekenhuis Geel. In 2019 besloot ze om een nieuwe weg in te slaan en startte naast haar job in het labo met de opleiding Voeding- en dieetleer aan Thomas More. In juni 2023 heeft ze haar diploma als erkend diëtiste behaald. Bijkomend volgde ze ook een navorming voeding voor kinderen aan UCLL & Thomas More. Kinderen zijn immers geen volwassenen in het klein en hebben specifieke begeleiding nodig. In november 2023 start ze als diëtiste in deze groepspraktijk en deeltijds in Ziekenhuis Geel op de afdeling obesitas (bariatrische heelkunde).

Stap voor stap gaat Joke met jou op weg naar meer vitaliteit. Geen strenge diëten, wel een gezond en lekker eetpatroon afgestemd op jouw persoonlijke leven. Gezondheid hangt niet af van wilskracht, wel van de juiste nieuwe gewoontes aanleren. Joke zal je hierin begeleiden en de nodige handvatten geven  met een op maat uitgewerkt voedingsplan dat helemaal bij jou past.

Waarvoor kan je terecht?

 • Gezonde en gevarieerde voeding
 • Gezond vermageren (overgewicht en obesitas)
 • Voeding bij hart- en vaatziekten (hoge cholesterol, hoge bloeddruk…)
 • Ondergewicht
 • Kauw- en slikproblemen
 • (Pré)diabetes type 2
 • Maag- en darmklachten (obstipatie, diarree, prikkelbare darm, reflux…)
 • Lactoseintolerantie
 • Coeliakie (glutenintolerantie)
 • COPD
 • Voeding na chirurgische ingreep (maagverkleining, stoma, darmen…)
 • Voeding bij nierproblemen

⇒ Extra specialisatie: Voeding bij kinderen en adolescenten

Tarieven

Intake

In dit gesprek gaat Joke dieper in op jouw vragen en verwachtingen. Aan de hand van je huidige eetpatroon en persoonlijke voorkeuren stippelen jullie samen een plan van aanpak uit. Jullie leggen enkele werkpunten vast en je krijgt handvatten om hier alvast mee aan de slag te gaan.

Bij de begeleiding van kinderen kijkt Joke zowel naar de mogelijkheden van het kind als van de ouders. Er zal steeds een plan opgesteld worden dat haalbaar is in het gezin.

duur ca 1 uur, prijs 60 euro

Gesprekken

Tweede gesprek

Nu krijg je een behandelplan op maat. Dit is steeds wetenschappelijk onderbouwd en afgestemd zodat het in jouw leven past. Jullie bekijken samen mogelijke valkuilen en je krijgt de nodige praktische tips om je doelstellingen te behalen.

Geen standaard schema dus, maar wel een plan van aanpak dat helemaal bij jou past. Daarom neemt Joke hier ruim de tijd om in te gaan op al jouw bedenkingen.

duur ca 1 uur, prijs 60 euro

Opvolggesprekken

Samen sta je sterker. Tijdens een opvolggesprek bespreken jullie waar je mogelijk tegen aanloopt en hoe je hier kunt bijsturen. Heb je nog extra recepten of tips nodig? Dit kan allemaal aan bod komen. Jij bepaalt de koers. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten. Graag een uitgebreider gesprek? Dat kan! Kies dan voor een opvolggesprek van 60 minuten.

Kort: 30 euro, lang: 60 euro.

Betalen kan via Bancontact App, Payconiq of cash (liefst gepast)

Terugbetalingen

Als diëtiste is Joke erkend door het RIZIV. Hierdoor betaalt het ziekenfonds een gedeelte van de consultaties terug. Het exacte bedrag verschilt per ziekenfonds. Vraag dit even na bij uw mutualiteit.

Voorbeeld terugbetaling CM

Bij 4 consultaties in 1 kalenderjaar krijg je 10 euro per consultatie terugbetaald

Download het aanvraagformulier op de website van CM en breng het mee naar de consultatie.

Kinderen en jongeren met overgewicht of obesitas

Vanaf 1 december 2023 wordt een behandeling bij een erkend diëtist volledig terugbetaald voor kinderen en jongeren (2-17 jaar) met overgewicht of obesitas.

Na de verwijzing door de huis- of kinderarts heb je recht op een begeleiding van 2 jaar met 10 gesprekken in totaal. In het eerste jaar een intake en 5 consultaties, in het tweede jaar 4 opvolgconsultaties.