Marc Vos

image
  • +32 477 93 73 98
  • marc@marcvos.be

Marc Vos

Osteopathie & kinesitherapie
In 2006 studeerde Marc af als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (aan het huidige UH) te Hasselt. Tijdens zijn stages kwam hij in contact met verschillende specialisaties binnen het vakgebied. Bij KRC Genk zag hij toepassingen van o.a. dryneedling bij sportblessures. Geïntrigeerd door deze tool, besloot hij om deze opleiding te volgen (Brugge 2006-2008 onderscheiding). Nadien studeerde hij Manuele therapie (Mechelen 2008-2010 onderscheiding) en applied kinesiology (2009). Vanaf 2010 volgde hij met succes de zesjarige opleiding Osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathy, dewelke na thesisverdediging met grote onderscheiding werd afgerond. Op werkgebied startte hij meteen, na zijn basisopleiding als kinesitherapeut, op de dienst rug-en nekrevalidatie in het AZ te Geel. Parallel richtte hij zijn eigen solopraktijk op, die na enkele jaren is geëvolueerd naar een groepspraktijk voor kinesitherapie en osteopathie, gespreid over 2 vestigingen te Geel. Sinds 2011 was hij werkzaam als assistent/docent aan het Flanders International College of Osteopathy. Vandaag is hij actief bestuurslid en docent van VZW Ortho-Logos. Een instituut dat bijscholingen voor kinesitherapeuten en osteopaten organiseert in binnen- en buitenland.

Professionele loopbaan

2006

Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen

AZ St.-Dimphna afdeling rug- en nekrevalidatie

Tijdens zijn stages kwam hij in contact met verschillende specialisaties binnen het vakgebied. Bij KRC Genk zag hij toepassingen van o.a. dryneedling bij sportblessures. Geïntrigeerd door deze tool, besloot hij om deze opleiding te volgen (Brugge 2006-2008 onderscheiding)
2008

Myofasciale therapie (dry needling)

Oprichting praktijk

2009

Applied kinesiology

2010

Manuele therapie

aan het Flanders International College of Osteopathy, dewelke na thesisverdediging met grote onderscheiding werd afgerond. Op werkgebied startte hij meteen, na zijn basisopleiding als kinesitherapeut, op de dienst rug-en nekrevalidatie in het AZ te Geel. Parallel richtte hij zijn eigen solopraktijk op, die na enkele jaren is geëvolueerd naar een groepspraktijk voor kinesitherapie en osteopathie, gespreid over 2 vestigingen te Geel.
2018

Osteopathie D.O.

Bestuurslid/docent Ortho-Logos

Een instituut dat bijscholingen voor kinesitherapeuten en osteopaten organiseert in binnen- en buitenland.
2019

Erkenning beroepstitel “bijzonder beroepsbekwaamheid van Manuele therapie” door Vlaamse overheid

Ons team

Nick Van den Wyngaert

Kinesitherapeut
Praktijk Kemeldijk

Yves Donckers

Kinesitherapie
Praktijk Meerhoutseweg

Marc Vos

Osteopathie
Praktijk Meerhoutseweg